Athena

Athena var min första hund. Hon föddes den 28/2 – 1978 på Björgs kennel i Norge. Hon var resultatet av 10 års tjat. När jag fick hem hennes mamma Natasja (NUCh Beuty) för parning med Laddie (SUCh NUCH IntUCh Laddie) föll tillsist mamma o pappa till föga. Då hade jag redan spenderat ett par somrar o lite andra lov hos Björg som kennelflicka. Lyckan var total när jag till sist kom hem med min lilla tjej. Men ganska snart stog det klart att hennes höfter inte var som de skulle. Hon röntgades som ettåring och resultatet blev tvåor (D) med lindriga benpålagringar. Det var som att dra en blöt filt över huvudet. Hade jag vetat då vad jag vet idag hade vi arbetat på, men i stället fick Athena bli familjehund. Det trivdes hon utmärkt med. Vi gick även en del kurser, startade på jaktprov (vilket inte gick alls), tävlade lite lydnad och om jag inte missminner mig, även startade i apellklass (sök). Men framförallt var hon min allra bästa vän! Hon var med mig överallt. I Norge, i Arboga då jag pluggade till hundpsykolog, när jag blev sambo o sedan gifte mig och när vi fick vårt första barn. När Erik föddes var Athena drygt 9. Med stort tålamod lärde hon honom gå vintern 1987-88.
Min älskade gumma fanns alltid vid min sida. Hon älskade att sitta i soffan och då satt hon precis som en människa, bekvämt lutad med ryggen mot ryggstödet och tassarna rätt ut. Hon sov i våra sängar men där märktes hon inte alls. Min man säger att hon tog mycket mindre plats än hans gamla tax. Hon var en verklig personlighet!!
I februari 1988 fick hon akut livmoderinflamation där kroppen sedan stötte ut stygnen. Men hon repade sig och blev pigg igen. Sommaren 1988 började hon halta och i augusti fick hon hosta. Vi kunde till sist konstatera att hon hade cancer i buken och sannolikt metastaser i skelettet. Den 2/9 1988 (jag glömer aldrig det datumet) somnade hon, 10,5 år gammal, in i mina armar och livet blev sig aldrig likt igen. Mitt lilla hjärta. Saknar dig så mycket fortfarande!!Athena_001ValpAthena2_001