Om Taubekullen.

Sabi har parats med den stiliga killen Svinto, eller som han heter i stamtavlan Arbetsviljans
Flinta. Beräknat HD-index vid parningen var 109. Vi tror att det här kommer att bli en kull med mycket motor och vi ser gärna att våra valpköpare tränar sin hund i jaktapportering med sikte att starta på prov.

Stamtavlan i 3 led

Atago the spirit of Heyoka
Hunters Moonlight CanadianHunters moonlight Caylee vom Lech-T
Sökkjelias Turbo Emil
Arbetsviljans FlintaArbetsviljans FågelbärlövLönnlövets Karamell
Tollartollets Molle
Inlicios Hot and ColdFoxgrove´s Naughty red addict
River Fox Red flame of Texmo
River Fox Wasabi af NändyRiver Fox Salsa av FiraAgrosofens Lindanserska

Om Sabi: Sabi är en kvick hund som reagerar snabbt på stimuli. Hon älskar att arbeta. Just nu fokuserar vi på jaktapportering och nosework. Hon är även en duktig spårhund, men jag har inte hunnit med mer än anlagsprovet. Hon älskar att bada men är helt cool vid vatten. Tyst och stadig. Hon har utmärkta grepp och klarar inte av att bära fel, då rättar hon omedelbart till det. Hon är helt spontan på allt vilt som inte är för stort. Där kommer hennes vilja att bära rätt in och vi håller på att träna att det är ok att inte ha hela den stora fågeln inne i munnen. Hemma är hon ganska enkel, men då hon är en arbetsmyra är hon ingen latmanshund. Aktiva skogsturer där vi tränar olika saker behövs dagligen för att hon ska vara nöjd. Sabi har 4 syskon som alla är friska. Hennes två systrar är viltspårschampions. Ingen av hennes 2 bröder fick ner sin andra testikel utan de låg kvar i kanalen. Därför var det viktigt för mig i valet av hanhund att det inte fanns kryptochism på hanhundssidan, vilket det inte gör. Sabi är PRA – A och DE – Carrier. Hon är röntgad A på höfterna och UA på armbågar. Ögonlyst UA. Hon har gjort BPH. Storleksmässigt är hon ganska nätt men ändå ett kraftpaket. Är ca 46 cm hög och väger 17 kg.

Om Svinto: Svinto är en kraftfull kille med mycket arbetslust. Han har är väldigt stabil även om han är het. Svinto är framför allt husses bästa jaktkompis, men de har också stora framgångar på jaktprov där Svinto nu startar i Ekl på Tolling. Han har även pris i Ökl på B-prov. Han är SE UCH och har startat i både agility och i rallylydnad. Han är PRA och DE hereditärt fri. Han är röntgad A på höfterna och UA på armbågar samt ögonlyst UA. Han har gjort BPH. Svinto har tre kullar sedan tidigare. Jag fastnade för Svinto när jag träffade honom i höstas. Jag gillar verkligen hans attityd; glad och välkomnande hemma och totalt fokuserad på prov. På grund av skada har han vilat i över ett år men är nu helt återställd. På provet pös det över både här och där, men jag gillar verkligen hundar med mycket pannben. Jag är väldigt tacksam över att husse Kenth lånar ut sin fina hund.